25 Nisan 2011 Pazartesi

YAŞASIN OSMANLI!!!!!

Bu enteresan etkinliğin tarihleri de 23, 24, 25 Nisan. Her sene düzenli olarak yapılıyor mu hiçbir fikrim yok. Fransa Bavay'da başlıyor ve Belçika'nın Velzeke kasabasında bitiyor. Neden bu güzergah hiçbir fikrim yok (idi). :))  Ancak Velzeke ile ilgili araştırma yaptığımda, hepimizin Asteriks filminden bildiğimiz Gallia'nın aslında Belçika'nın Flaman bölgesinin doğusunda olduğunu ve Roma yollarının buradan geçtiğini öğrendim.

Etkinlik 4 saat sürüyor ve iki bölümden oluşuyor. İlk bölüm piyade eğitimlerinin tanıtımı, ikinci bölüm şövalyelerin tanıtımı.
Biz ilk bölümü seyrettik, tabiki konuşmalardan hiçbir şey anlamadık.  Yalnızca ''sol, sol - sol, sağ, sol'' olduğunu tahmin ettiğimiz komutları anlayabildik. Bu aktiviteyi izlerken ah dedik bi Mehter Bölüğü olsaydı da tüm heybetiyle gelip bu etekli adamları kovalasaydı.

Bi noktadan sonra iç bayıcı hale geldiği için ortamı terk edip Ath merkeze birşeyler içmeye gittik. Sonrada tren istasyonuna gidip, bizim çocuğu trene bindirip evine yolladık. Sıkı sıkı tembih ettik, yolda yiyecek içecek satan amcalardan uzak dur, tanımadığın insanlarla konuşma dedik.

Güzelce evine varmış bizim çocuk.

2 yorum: