17 Nisan 2011 Pazar

KEUKENHOF, LALELER VE HINTLILER


Keukenhof, çok güzel lale bahçeleri var.
Laleler, bu kadar güzellerini hiç bir arada görmemiştim.
Hintliler, bu kadar çok oldukları tek yer Hindistan sanıyordum :)


Keukenhof, Hollanda'nın güneyinde Lisse kasabası yakınında, yaklaşık 32 hektarlık kocamaaaaaaaaan bir lale, sümbül, nergis bahçesi. Bu sene 24 Mart - 20 Mayıs arasında açık. Giriş ücreti 14,50€. Sabah 8'de açılıyor ve akşam 19.30'da kapanıyor. Arabanızla giderseniz ( ki turla gitmek gibi bir seçenek de var) park etmek bir eziyet olabileceği için çok yakındaki Mc Donald's'ın otoparkına parkedip biraz yürümek seçeneğini tercih edebilirsiniz. Hem Mc Donald's'ın tuvaletini kullanıp hem de kahve alıp yürümek gayet keyifli oluyor. Biz öyle yaptık :) (Sanırım gittiğimiz her yerde böyle yapıyoruz. Türkiye'deyken Mc Donald's'ı bu kadar sevdiğimi farketmemiştim) Yalnız, bizim gittiğimiz gün geçit töreni vardı ve çok kalabalıktı. Bilet alacağımız kapıya ulaşmak zaman aldı. Ama başardık ve içeriye girdik. İlk giriş biraz sıkış tepiş olmakla birlikte etkileyiciydi. Belli bir süre yürümek ve fotoğraf çekebilmek için mücadele verdikten sonra kısmen daha rahat bir yere ulaştık. Renkler anlatılamayacak kadar güzeldi. Kaç çeşit lale gördüğümüzü bilmiyorum. Biz kendimizce çeşitli isimler taktık aslında, kıllı lale, çizik lale, sivri lale, kırçıl lale gibi... Ayşenur'la tüm aramalarımıza karşın siyah laleyi bulamadık. Var mıydı onu da bildiğimiz yok ya. Bahçenin dikkat çekici yanlarından bir tanesi etrafının kanallarla çevrili olması ve bu sayede kaçak girişin engellenmesi. Yani, ''ay şurası yola yakınmış, ben şu tarladan yardırıp çıkayım'' derseniz çıkamazsınız. Geldiğiniz kapıya paşa paşa gidip oradan çıkacaksınız. 

Tüm bu bahçe gezimiz süresince Avrupa kıtasında ne kadar çekik gözlü ve Hintli vatandaş varsa gördük sanırım. Tahminim İngiltere'deki tüm Hintlilerin geldiği yönünde. Ukem'e sorup teyit edicem Hint nüfusu azalmış mı diye.


Mis kokan bahçelerde gezip, bol bol fotoğraf çekip önce Mc Donald's'a oradanda Belçikamıza geri döndük. Belki her sene değil ama en azından bir kere görülmeli diye düşünüyorum (-uz). Ayrıca yola biraza daha erken çıkıp dönüşte Den Haag veya Rotterdam ziyaret edilebilir ancak, o kadar büyük bir alanı gezdikten sonra başka bir yere daha gitmek istemeyebilirsiniz yorgunluktan. Zaten dönüş trafiği de ayrıca bayıcı olabilir ve bu da daha fazla gezme isteğinizi köreltebilir. 


İşte böyle güzel insanlar. Daha fazla bilgi için www.keukenhof.nl 
sayfası ziyaret edilebilir.





1 yorum:

  1. ukem, onların sayısı o kadar çok ki burada, bir belçikayı dolduracak kadarı hiç bir şey fark ettirmiyor emin ol. ama nihayet anglo saksonları buldum. kütüphaneye sığınmış çoğu.

    YanıtlaSil