27 Haziran 2011 Pazartesi

JURBISE BİRA FESTİVALİ

Köyümüzde bir bira festivali. İnanılmaz ama gerçek.

 Zaman zaman posta kutusuna el ilanları atıyorlar "şurada parti var, burada şenlik var" şeklinde. O el ilanlarına baktığımda aklıma hep, o partilerin vampirlerin yaptığı partiler olabileceği geliyor :) Dillerini bilmeyen insanları bu partilere çağırıp sonra da kanlarını emmek nıhahaha.... Normalde o kadar ölü duruyorki Jurbise, parti yapıp eğlenebileceklerine nedense inanamıyorum.

İşte ben daha parti yaptıklarına inanamazken bir ay önce her tarafa ilanlar asıldı. "Jurbise Bira Festivali, Haziran 25 - 26" şeklinde. Hah! dedim bunların yapacağı bira festivalinden ne olacak. Açıkcası pek de önemsemedik. Cumartesi gecesi saat 2 sularında Brüksel'den dönerken festival alanının önünden geçtik. Hatta önünde polis tarafından durdurulduk. Festival alanından çıkanlara yol vermek için. Polisin bu hareketini takdirle karşıladık. Festival alanından çıkan herkesin alkollü olduğunu bildiklerinden, bari en azından trafiği düzenleyelim de kaza az olsun diyerekten gecenin o saatinde yollardaydılar. Ve cumartesi gecesi eğlence saat 3'te bitmiş. Yani bu yörede heryerin saat 6'da kapandığını düşünecek olursak -restoranlar dışında- sabaha karşı 3 Jurbise için olağan üstü bir durum.

Pazar günü öğleden sonra, Leuven'deki evimizde :) kahvaltı ettikten sonra, şu festivale bir bakalım dedik Seçkin'le. Bir gittik ki kocaman bir festival alanı, çoğunlukla bilinen biraların açtığı standlar, konser alanı, piknik alanından oluşan bir organizasyon.

Bütün Jurbise'ten daha fazlasının aktığı bir festival alanı. Civardaki köy, kasaba, şehir, askeri üs, ne varsa hepsi oradaydı sanırım. Çünkü bu kadar insan bizim bu köyden çıkmazdı.

Gittiğimizde konser vardı ve sahnede de Moğollar'la yaşıt bir grup güzel rock şarkılar söylüyorlardı. Vallahi inanılmayacak kadar güzel bir ortam vardı. Biralardan burada değilm başarabilirsem Biralar-3 yazısında bahsetmek istiyorum. Yani yarın ya da çarşamba ben bu yazıyı yazamazsam eğer zaten ta Temmuzun ortasına kalır. Sonrasıda kısmet.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder