26 Mart 2011 Cumartesi

ÇİKOLATA FESTİVALİ (CHOCOLATE FESTIVAL)


Bira ve çikolatasıyla ünlü bu ülkede nihayet çikolataya dair bir etkinlik görebildim. Çok güzel çikolataları olan bu memleket için bu festivalde beklentim daha yüksekti aslında. Bira festivallerinde olduğu gibi, kapalı bir alanda bir sürü çikolta standı, çikolata şelaleleri, çeşit çeşit çikolatalar, mis gibi kakao kokusu...Bu benim hayalimdi festivale gitmeden önce.

Navigasyon cihazına adresi ''Rue de la Chaussèe 7000 Mons'' girdikten sonra düştük yola. Mons'a yaklaştıkça yol bi tanıdık gelmeye başladı. Grand Place'a geldik, cihazdaki Mary abla ''you have reached your destination'' dedi. İyi dedik, cihazdan daha iyi bilecek değiliz ya, park yeri bulalım o zaman dedik. Klasik park yeri hikayesinin ardından bir baktık bizim mecburiyet caddesi, ''rue de la chaussèe''ymiş meğer. Ve çikolata standaları da yol boyunca aralıklarla dizilmişler. Hayallarim yıkıldı bir anda.  O kadar dağınıktı ki haftasonunun sıradan kalabalıklığı gibiydi. Ama sokak misler gibi kokuyordu.

Standlarda yalnızca çikolata yoktu, ekmekler ve çeşitli kurabiyeler de vardı. Ortak özellikleri ev yapımı olmaları. Bu yazıda sizlere çikolata çeşitlerini anlatmayı çok isterdim, hatta üreticilerden bahsetmeyi de çok isterdim ama bira festivallerindeki profesyonellik olmadığı için söyleyecek çok birşey de yok. Çikolatalar hayli pahalıydı, şu yandaki resimde görülen 5 çikolata 10 € gibi mesela. Bu festival de haftasonu süresince sürecek. Pazar akşamüstüne kadar gelecek olursanız eğer festivale uğramadan gitmeyin. Hiçbirini beğenmezseniz eğer, yolun sonunda aşağıda Leonidas'ın dükkanı var, oradan güzel bir kutu çikolata alabilirsiniz.

İşte böyle bir festivaldi, sevdiğim güneş gözlüğüme mal oldu ya neyse....







































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder