2 Ağustos 2011 Salı

TATİLDE TATİLE BAŞLARKEN

Merhaba arkadaşlar.

Yine uzun zamandır yazmadığım için neredeyse bir bloğum olduğunu unutmak üzereyim. Bir haftalık Fransa ziyaretimde sizlere anlatmayı planladığım yerler Britany bölgesinde.

Öncelikle buraya nasıl gelmeye karar verdiğimizden bahsedeyim biraz. Belçika'da bulunduğumuz süre içinde nasıl gezeriz planı yapmıştık Seçkin'le ilk geldiğimiz zaman. 8 saat mesafedeki her yere araba ile gitmeye karar verdik. Daha uzak yerler içinse ucuz uçak bilet alınabilecek bir sürü firma var.

İşte Britany bölgeside bizim bu 8 saat mesafedeki yer kriterine çok uygun olduğu için ve ayrıca deniz kenarı olması sebebi ile haritadan yer bakarken gözümüze çok hoş göründü. Böylelikle düştük yollara.

Yalnız yola çıktığımız gün Fransız kardeşlerimizinde bir haftalık tatil süreçlerinin başladığı günmüş. Bu nedenle yollar kabus gibiydi. Otoban gişelerinin önündeki kuyruklar çıldırtıcı şekilde yavaş ilerliyordu. Buradan ilk dersimizi aldık. Bir daha bir ülkeyi ziyarete giderken ne zaman ne tatili var önceden kontrol etmek gerekiyormuş. Yaklaşık 9.30 saatlik bir yolculuk sonunda vardık Britany topraklarına.

Bu bölgenin bayrağı Amerikan bayrağına çok benziyor, hatta neredeyse aynısının siyah – beyaz olanı.



Bölge halkı şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla diğer soğuk nevale Fransız halkından daha güler yüzlü ve yardımsever. Hatta şöyle Bir şey duyduk, bu yörenin insanları kendilerini Fransız değil, Kelt (Celtic) olarak görüyorlarmış. Enteresan değil mi?

Brittany bölgesi Fransa'nın en batı ucundaki yarım adaya verilen ad. Bu bölgenin tarih boyunca İngiltre ile ilişkileri oldukça kuvvetli olmuş.


Her Ağustosun ilk cuması başlayıp bir hafta süren bir Celtic festivali var ve Fransa içindeki en büyük Kelt organizasyonuymuş. Bu festivalle ilgili daha detaylı bilgileri festivale gittiğimde yazarım. Ve tabiki gezdiğim şehirleride tek tek anlatacağım. Ama gezdiğim gün yazamayabilirim, tıpkı tatile başladığımz gün yazamadığım gibi :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder